Appelmuffins met kruimellaagje

Ingrediënten:
- 1 pak mix voor muffins
- 125 gram zachte boter
- 3 eieren
- 2 appels
- 50 gram tarwebloem
- 2 el donkere bastardsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 30 gram koude boter
Keukengerei
- Mixer
- 12 Muffincups
Appelmuffins met kruimellaagje: Heerlijke muffins, bijna iedereen lust ze. Lekker voor bij de thee of koffie als er visite komt. Kan ook gewoon worden gegeten als een tussendoortje.
Bereiding Appelmuffins met kruimellaagje:
Schil de 2 appels en snijd deze in stukjes. Zet deze apart in een bakje. Zet de muffincups op een bakblik. Dan kun je hier dadelijk meteen het beslag in verdelen.
De zachte boter met een mixer zacht en romig kloppen. De mix voor muffins en de eieren toevoegen en alles op een lage snelheid goed kloppen. Mix nog 1 minuut op hoge snelheid. Spatel de appel erdoor en verdeel het beslag over de muffincups.
Wrijf de bloem met de basterdsuiker, het kaneelpoeder en de koud boter tot een kruimelig mengsel en verdeel dit over het beslag. Bak de muffins in een voorverwarmde oven ( 175oC ) in +/- 25 minuten goudbruin en gaar.
Recept door: Muffins Recepten